У ProZorro з'явився новий функціонал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ProZorro з'явився новий функціонал

Казна та Політика
1859
В системі електронних державних закупівель ProZorro з’явився новий функціонал, за допомогою якого система буде знати тип бізнесу – великий, середній, малий, мікро.
Про це повідомляє прес-служба ProZorro.
“У системі електронних державних закупівель з’явилося нове електронне поле “класифікація суб’єктів господарювання”. Це дозволить отримати дані про участь в державних закупівлях різних категорій бізнесу – великого, малого та середнього”, – йдеться в повідомленні.
Поява цього поля, як зазначається, – частина плану заходів Кабміну щодо підтримки малого та середнього підприємництва на період до 2020 року.
“Це цінні дані, які можуть використовувати аналітичні центри, громадські організації, бізнес-асоціації або держава для підтримки, наприклад, малого і середнього бізнесу. Наприклад, для розробки механізмів щодо розширення їх доступу до публічних закупівель. Для впровадження таких механізмів потрібно мати докладну картину того, яка частка ринку припадає на кожну категорію бізнесу. Новий функціонал якраз допоможе зібрати необхідну інформацію”, – зазначила заступник директора департаменту з регулювання суспільних закупівель Наталія Шимко.
Дані про розмір організації з 17 травня обов’язкові для заповнення постачальниками. Критерії визначені Господарським кодексом – це кількість працюючих і доходи за рік. Надалі планується інтеграція ProZorro Державною фіскальною службою з автоматичним вивантаженням даних в систему.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас