Парцхаладзе розповів, коли можна буде зносити "хрущовки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе розповів, коли можна буде зносити "хрущовки"

Казна та Політика
4188
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило новий законопроект “Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Кабміну.
За його словами, в разі ухвалення рішення про знесення застарілого будинку необхідно обов’язково спочатку побудувати нове житло, переселити в нього людей і тільки після цього зносити стару будівлю.
“У новому законопроекті ми ввели, спочатку зноситься будинок, і люди змушені переїжджати кудись, а вже після цього будується нове житло. Ні, в першу чергу будується пусковий будинок, тоді в нього відселяються люди, і тільки потім зносяться старі об’єкти. Обов’язково потрібно, щоб нова квартира була з ремонтом і в разі необхідності була забезпечена допомога жителям в переїзді, тому що не всі навіть мають на це можливість. Тоді це буде правильно”, – розповів він.
Парцхаладзе відзначив, що якщо реалізувати такий проект в Україні і правильно організувати процедуру відселення у разі знесення застарілих будинків, то це підвищить зацікавленість самих жителів “хрущовок”, адже вони зможуть удвічі капіталізувати своє майно.
Заступник міністра пояснив, що чинний сьогодні закон про реконструкцію застарілого житла не дає можливості вирішити цю проблему і запустити такий механізм на практиці. Закон, який був ухвалений в 2006 році, виявився неефективним і не адаптованим до українських реалій.
“З кожним роком застарілого житла в Україні все більше, воно накопичується. І якщо не почати вирішувати цю проблему зараз, то з часом ця проблема істотно загостриться”, – підсумував Парцхаладзе.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас