Нацбанк може посилити вимоги до капіталу українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може посилити вимоги до капіталу українських банків

Казна та Політика
554
Національний банк почав розробку змін до методики розрахунку достатності капіталу, щоб враховувати не тільки кредитні, але також операційні та ринкові ризики банків.
Про це йдеться в прес-релізі НБУ.
Як пояснили в Нацбанку, такі дії пов’язані зі стрімким зростанням споживчого кредитування, оскільки в разі настання кризи банки можуть не сформувати необхідні резерви під них на випередження.
За даними Нацбанку, сьогодні 18,4% кредитного портфеля банківського сектора генерують 40% процентного доходу від кредитування.
За 5 місяців 2019 року чистий прибуток банків склав 23,4 млрд грн за рахунок роздрібного кредитування. В НБУ також пропонують частину дивідендів, які державні банки повинні перевести до держбюджету, направити на збільшення їх капіталу для виконання нових вимог в майбутньому.
Нагадаємо, в ICU відзначили на початку червня, що споживче кредитування залишається прибутковим напрямом, які продовжують зростання. Обсяги видачі нових кредитів фізичним особам у гривні в квітні показали приріст +36,3% в річному вираженні, портфель збільшився на 28,5% в річному вираженні, в тому числі портфель автокредитів – на 33,7%.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас