4% ВВП формує IT-індустрія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

4% ВВП формує IT-індустрія

Казна та Політика
2175
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що Україна повинна асоціюватися не тільки з сільським господарством, шахтами і металургією, красивими людьми, природою та їжею, а й з IT-індустрією.
«Завжди було уявлення у всіх у світі, що Україна – це, перш за все, сільське господарство, шахти, металурги, а туристи завжди говорили, що в Україні дуже красиво, дуже смачно і дуже красиві люди, особливо жінки. Так, це все є, і воно залишається нашим брендом, але є й інші цифри, які свідчать про те, що IT-індустрія, IT-технології та компанії дуже швидко розвиваються в Україні», – сказав він під час відвідування найбільшого в світі кампусу стартапів Station F в Парижі в понеділок, 17 червня.
За словами Зеленського, більш ніж 4% ВВП України зараз формується через IT-індустрію. «У нас в Україні близько 150 тис. айтішників, стартаперів. Я думаю, що ми будемо розвиватися в цьому напрямку», – зазначив він.
Президент підкреслив, що йому дуже близька тема інновацій. «Тому що я вирішив йти в політику, щоб боротися з корупцією як з однією з головних проблем. А для цього потрібні інновації, діджитал. Наша ідея в тому, щоб зробити «країну в смартфоні», і зараз ми збираємо потужних молодих людей, зі світлим поглядом, і працюємо над цією програмою», – вказав він.
Зеленський зазначив, що в Україні поки що немає такого кампусу для стартапів, але над цим працюватимуть. «У нас є багато заводів, які, на жаль, не працюють. Ми знайдемо обов’язково таку велику будівлю», – сказав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас