Метрополітен не буде повертати автомати з продажу жетонів, попри черги й натовпи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метрополітен не буде повертати автомати з продажу жетонів, попри черги й натовпи

Особисті фінанси
3685
«Київський метрополітен» не буде відновлювати роботу автоматів з продажу жетонів на станціях метро і планує остаточно відмовитись від жетонів до 30 жовтня 2019 року, не зважаючи на натовпи біля кас.
Про це в коментарі «Хмарочосу» повідомила радник начальника КП “Київський метрополітен” Наталка Макогон.
«Ми спостерігаємо піки зранку, перед вікдриттям метро. Люди тоді вирішують почекати півгодини до відкриття, щоб не їхати на таксі. Також є ранкові піки – вони співпадають з прибуттям потягів і електричок. Хоча це і породжує певні незручності, але є розпорядження міського голови. Воно передбачає відмову від жетонів і перехід на електронний квиток. Ми зараз виконуємо це розпорядження», – пояснила радниця начальника підземки.
При цьому Наталка Макогон повідомила, що вже найближчим часом «Київський метрополітен» почне поступове відключення київських станцій метро від жетонів.
«На сьогодні від жетонів повністю відмовились на «Кловській». Скоро таких станцій стане більше. Ми будемо робити це поступово, щоб до 30 жовтня остаточно вивести жетони з обігу», – пояснила представниця метрополітену.
При цьому Наталка Макогон звернула увагу, що на сьогодні вже є кілька способів оплати проїзду в метро, не використовуючи жетони:
  • Перший – це картка метро. Її для оплати проїзду у метро кияни використовують найчастіше.
  • ДругийKYIV SMART CARD. Цю картку можна купити на центральних станціях метро, а поповнити можна на будь-якій станції.
  • Третій – безконтактною банківською карткою. На сьогодні оплатити проїзд карткою можна на всіх станціях метро. На деяких станціях, як «Вокзальна» чи «Академмістечко», встановлено по два турнікети для оплати банківською карткою.
При цьому радниця начальника метро повідомила, що на сьогодні підприємство не планує встановлювати нові турнікети для оплати карткою. За розпорядженням міського голови цим має займатись КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (КП ГІОЦ).
«Саме КП «ГІОЦ» є головними операторами електронного квитка. Вони закупили все необхідне обладнання, що монтується в метро і в наземному транспорті», – повідомила Макогон.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас