Біткойн-біржа BitBay з'ясувала, як поляки користуються криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн-біржа BitBay з'ясувала, як поляки користуються криптовалютами

Фінтех і Картки
2579
Криптовалютна біржа BitBay провела дослідження серед користувачів з Польщі в спробі скласти портрет місцевої громади та з’ясувати, якими монетами і для яких цілей вони користуються.
Про це повідомляє CoinDesk.
Опитування свідчить про вкрай низьку залученість жінок в криптовалютну індустрію. 90% респондентів – чоловіки, з них 50% – молодше сорока. Найбільшою демографічною групою виступили чоловіки від 31 до 35 років.
Більшість користувачів володіє більш ніж однією криптовалютою, однак біткойн залишається найпопулярнішим. Кожен третій володіє при цьому Ethereum, Lisk і Ripple.
Дев’ять з десяти респондентів вважають криптовалюти безпечним способом здійснення транзакцій, однак більшість ніколи не робила покупки за їх допомогою. Ті ж, хто використовував цифрові монети в якості способу оплати, купували електроніку, продукти харчування і розраховувалися за послуги під час подорожей.
Понад 50% респондентів відзначили, що хотіли б оплачувати в криптовалютах послуги, пов’язані з автомобілями, і продовольчі товари. Незважаючи на наявні складнощі, опитані користувачі здебільшого переконані, що популярність криптовалютних платежів ще попереду.
BitBay де-факто залишається найбільшою польською біткойн-біржею, проте юридично була змушена переїхати на Мальту після відмови польських банків обслуговувати рахунки. Її оператором виступає компанія Pinewood Holdings Limited.
Вона була заснована в 2014 році в місті Катовіце і стала першим майданчиком для торгівлі криптовалютами в країні.
З січня 2019 року в Польщі користувачі криптовалют оподатковуються на приріст капіталу в розмірі 19%, який необхідно сплачувати при конвертації в фіатні кошти.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас