У Німеччині продали 5G-частоти за 6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині продали 5G-частоти за 6 млрд євро

Світ
426
Чотири німецькі компанії придбали частоти 5G на загальну суму майже 6,6 мільярда євро на аукціоні в Майнці, який тривав понад 12 тижнів і завершився в середу.
Найбільше за частоти для надшвидкого мобільного інтернету заплатила компанія Deutsche Telekom – близько 2,17 мільярда євро. Vodafone заплатила 1,88 мільярда євро, Telefónica – 1,42 мільярда євро, а Drillisch погодилася віддати 1,07 мільярда євро.
Передбачалося, що загальна вартість проданих 5G-частот складе від 3 до 5 млрд євро. Однією з причин цього стала більша кількість учасників аукціону. На попередньому аукціоні з продажу частот у 2015 році взяли участь три компанії. Тоді вони заплатили 5,08 мільярда євро.
Аукціон з продажу частот 5G в ФРН почався 19 березня. Заявки на їх купівлю представники чотирьох компаній подавали одночасно. В ході торгів учасники від кожної з компаній перебували в окремих кімнатах і не мали права спілкуватися між собою – зв’язок із зовнішнім світом обмежувався тільки комунікацією з головним офісом своєї компанії.
Аукціон проходив на тлі розбіжностей між Німеччиною і Сполученими Штатами, які пов’язані з китайським виробником телекомунікаційного обладнання Huawei. Ця компанія не брала участі в торгах, однак її обладнання використовується німецькими телекомунікаційними компаніями в їхній інфраструктурі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас