Рівень заборгованості за лікарняними досяг 1,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень заборгованості за лікарняними досяг 1,3 млрд грн

Казна та Політика
1025
Рівень заборгованості за лікарняними досяг 1,3 млрд грн, над її погашенням зараз працює уряд.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Понад план більше 7 млрд грн надійшло від єдиного соціального внеску. В результаті Пенсійний фонд повністю виконує свій бюджет, навіть з невеликим профіцитом, і Фонд соціального страхування, який отримав більше 700 млн грн понад план коштів, має заборгованість 1,3 млрд грн. Ми побачили зловживання і запропонували вжити заходів щодо тих регіональних керівників, які це допустили, запропонували посилити контроль і перевірки обґрунтованості видачі лікарняних… Погасити борги і виплатити лікарняні – ми це зробимо”, – зазначив зазначив міністр соціальної політики України Андрій Рева.
За його словами, проблема із заборгованістю була спровокована тим, що кількість виданих лікарняних листів в окремих областях раптово збільшилася на 40-50% через те, що на декількох підприємствах у січні до 40% штатних працівників “були відправлені роботодавцем на лікарняні” – очевидно, щоб не платити з власної кишені людям за простій підприємства.
При цьому він додав, що в ситуації з видачею лікарняних має місце фальсифікація документів.
“Зараз ми вживаємо деякі заходи для того, щоб цю проблему вирішити. У нас є механізми”, – додав Рева. При цьому він підкреслив, що вирішення проблеми із заборгованістю затримується ще й через неефективність дій керівництва Фонду соціального страхування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас