Суд призупинив ліцензію SkyUp, авіакомпанія закликає владу втрутитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд призупинив ліцензію SkyUp, авіакомпанія закликає владу втрутитися

Фондовий ринок
925
Суд призупинив ліцензію компанії SkyUp Airlines на перевезення пасажирів авіатранспортом, проте в самій авіакомпанії назвали таке рішення незаконним і закликали владу втрутитися в ситуацію.
Про призупинення ліцензії йдеться в постанові Баришівського районного суду.
Як сказано в постанові, причина припинення ліцензії – системне невиконання зобов’язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки.
Позиція SkyUp. Станом на 12 червня ситуацію з призупиненням ліцензії прокоментували в самій авіакомпанії. SkyUp оскаржила рішення Баришівського суду Київської області та назвала його незаконним.
Як повідомляє Аvianews, SkyUp Airlines подала апеляційну скаргу до Апеляційного суду Київської області. Зараз компанія очікує на законне рішення.
“4 червня 2019 року ми дізналися про Визначення Баришівського суду Київської області, яким вищезгаданий суд призупиняє дію ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines. Вважаємо, що дане Визначення не може бути юридичним документом в розумінні правової демократичної європейської держави”, – зазначили в авіакомпанії.
Як пояснив авіаперевізник, суд прийняв це рішення на підставі негативного відгуку начебто одного з пасажирів компанії, і додав, що “негативні відгуки пасажирів, які незадоволені послугами авіакомпаній, не можуть бути підставою для припинення дії ліцензії авіакомпанії”.
“Людина, чий позов став підставою для прийняття Постанови про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines, ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і ніколи не була її клієнтом”, – підкреслили в компанії.
І додали, що найближчим часом нададуть інформацію про те, “кого використовували в якості позивача”.
Крім того, вони підкреслили, що авіакомпанія – це транспортна компанія, тому будь-який позов на її адресу подається тільки за місцезнаходженням відповідача (авіакомпанії), “яким Баришівський район Київської області не є”.
Більше того, зазначили в компанії, ліцензія на право перевезення пасажирів повітряним транспортом видається Державіаслужбою та оформляється відповідним наказом.
“Єдиний юридичний спосіб в судовому порядку скасувати такий Наказ – рішення Адміністративного суду. Той факт, що цивільний суд взяв на себе повноваження прийняти подібне рішення говорить про те, що через Адміністративний суд, тобто відповідно до законодавства, це зробити не мав підстав”, – резюмували в компанії.
Зі свого боку міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook написав, що “SkyUp буде літати і компанії нічого не загрожує”.
“Всі пасажири можуть бути впевнені, що це стабільна авіакомпанія, яка надає якісні і дешеві послуги та жодні політичні “рішення” рейдерів не вплинуть на її роботу і розвиток”, – написав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас