У DOU.UA склали портрет українського IT-фахівця 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У DOU.UA склали портрет українського IT-фахівця 2019 року

Особисті фінанси
2444
Українське видання DOU.UA провело чергове опитування серед українських «айтішників» (цьогоріч взяли участь 9387 осіб) і склало оновлений «Портрет IT-фахівця».
Згідно з дослідженням:
  • Середній вік українського IT-фахівця. Молоді (до 25 років) працюють розробниками і нетехнічними фахівцями (HR, PR, Sales), а фахівців у віці від 35 років більше серед топ-менеджерів, сисадмінів та ПМ-ів. Частка жінок зросла незначно – лише на 1%, при цьому кожна третя жінка відноситься до категорії Junior, а Senior-спеціалісток тільки 12%, і це в два рази менше, ніж чоловіків.
  • Міста. 67% IT-фахівців живуть у Києві, Харкові та Львові. Частка Києва зменшилася на 3% за рік і на 5% з 2016 року. А кількість фахівців у Львові навпаки зросла з 12% до 15%.
  • Вік і досвід респондентів. Лише 1% IT-фахівців у віці від 30 років мають досвід в IT менше року. Найчастіше «айтішники» в минулому році приходили в IT у віці 21-25 років – таких 6%. В середньому розробники і тестувальники мають досвід від 3 до 5 років. У Києві працюють більш досвідчені розробники, ніж в Харкові, Львові та Дніпрі – у останніх частка девелоперів з досвідом до 2 років становить 42%, 45% і 48% відповідно.
  • Розподіл за рангами. У Києві частка джуніор становить 22%, в той час як у Львові вона досягає 33%. 10% Senior-фахівців за свою кар’єру працювали тільки в одній компанії, як і більшість Junior-ів. Middle фахівці в середньому налічують по два-три роботодавці, Senior і Lead – три-чотири.
  • Зарплати. Високі зарплати цікавлять жінок і чоловіків майже однаковою мірою – 60% і 64% відповідно. При цьому 70% джуніор вибрали IT через високий дохід, а ось серед сеньйорів і тімлідів таких тільки 53%. При виборі нової роботи IT-фахівці керуються зарплатою, інтересом до завдань і можливістю професійного росту. Останній аспект найбільше цікавить саме Junior-фахівців (72%) і знижується з отриманням більш високих посад: серед Middle фахівців подальша кар’єра хвилює 63%, а серед Senior і Lead – 51%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас