У Росії готуються заборонити майнінг криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії готуються заборонити майнінг криптовалют

Фінтех і Картки
2407
Держдума Росії може ввести адміністративну відповідальність за майнінг криптовалют, створюваних на відкритих блокчейнах, таких як, наприклад, біткойн.
Глава комітету нижньої палати парламенту РФ з фінансового ринку Анатолій Аксаков впевнений, що заборону прийммуть до кінця місяця.
«Зазначу, що дії з криптовалютою, необумовлені російським законодавством, будуть вважатися нелегітимними. Це означає, що “майнити”, організовувати випуск, обіг, створювати пункти обміну цих інструментів буде заборонено. За це буде передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Ми вважаємо, що криптовалюти, створені на відкритих блокчейнах – біткойни, ефіри тощо, є нелегітимними інструментами», – сказав він.
Депутат підкреслив, що, незважаючи на заборону майнінгу в Росії, володіти біткойнами все ж можна, якщо вони були придбані за іноземним правом у закордонних пунктах продажу і обміну, але не на території Росії.
Крім цього Аксаков вважає, що «зараз накопичується критична маса дій і операцій, які дозволять біткойну знову стати популярним». Оскільки головною проблемою блокчейну залишається швидкість проведення транзакцій, як тільки швидкість збільшиться, інтерес до біткойнів знову може повернутися.
Аксаков нагадав, що прийняття закону «Про цифрові фінансові активи» «підвисло» через вимоги FATF щодо регулювання діючих криптовалют, таких як біткойн і ефіріум. Проте, закон буде прийнятий в червні до закінчення весняної сесії, додав він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас