Лише третина українців відпочиває за кордоном (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише третина українців відпочиває за кордоном (інфографіка)

Особисті фінанси
2125
Абсолютна більшість українців (67%) проводять відпустку в Україні, і тільки третина (33%) – за кордоном.
Про це свідчать результати дослідження Picodi.com.
Ті українці, які відпочивають всередині країни, зазвичай вибирають узбережжі Азовського моря і в Одесу. У п’ятірці лідерів також Львів, Харків і рекреаційні центри Закарпаття.
Українці, які проводять відпочинок за кордоном, зазвичай вибирають Єгипет, Польщу, Туреччину, Чорногорію і Грецію.
При цьому не економлять на відпустці тільки 12% співвітчизників. Більшість же намагається якимось чином мінімізувати витрати на відпочинок завдяки ранньому бронюванню та купівлі квитків, гарячим путівкам.
Також українці часто шукають безкоштовні визначні місця (21%), вибирають малопопулярні недорогі напрями (17%) або намагаються не подорожувати в розпал сезону (15%).
В основному українці вважають за краще дослідити нові для себе напрями (77%) і лише 23% опитаних час від часу повертаються на відпочинок в перевірені місця.
Половина подорожуючих українців (50%) віддає перевагу відпочинку на пляжі, 34% роблять ставку на відвідування визначних пам’яток, музеїв і знакових місць, а 16% вибирають активний відпочинок.
77% респондентів відповіли, що на відпочинку користуються громадським транспортом, 14% – послугами таксі, 9% орендують автомобіль, а ось за автостоп не висловився ніхто з опитаних.
Що стосується харчування, то майже половина туристів з України (46%) вибирає місцеві страви в ресторанах, сподіваючись таким чином ознайомитися з культурою, звичаями та історією місця, в якому перебувають.
“Організовані” обіди за системою all inclusive в готелях все ще користуються попитом, їх вподобали 17% опитаних.
При цьому опитування показало, що 60% українців готові працювати у відпустці.
Що стосується інших країн, де люди витрачають приблизно стільки ж на відпустку, скільки українці (414 доларів), то ближче всього до нас Румунія, Мексика і Аргентина.
Опитування проводилося в квітні-травні 2019 року серед 22 073 респондентів з Європи, Азії, Латинської Америки, Африки та Австралії. При конвертації валют був використаний середній курс за травень-2019.
Лише третина українців відпочиває за кордоном (інфографіка)
Лише третина українців відпочиває за кордоном (інфографіка)
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас