Країни G20 хочуть змінити правила оподаткування технологічних гігантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G20 хочуть змінити правила оподаткування технологічних гігантів

Фондовий ринок
259
Міністри фінансів і керівники центральних банків країн Великої двадцятки (G20) хочуть реформувати міжнародні податкові правила для великих технологічних компаній, таких як Google і Facebook.
Про це вони заявили в неділю, 9 червня, після дводенного саміту в японському місті Фукуока.
Країни G20 обіцяють продовжити співпрацю для “глобально справедливої, стійкої і сучасної міжнародної податкової системи”, йдеться в звіті економістів.
“Ми вітаємо нещодавні досягнення в сфері прозорості податків, включаючи прогрес в автоматичному обміні інформацією про фінансові рахунки для цілей оподаткування”, – підкреслили представники G20.
Разом з тим представники країн Великої двадцятки заявили, що готові боротися з посиленою торговельною напруженістю в світі. Фінансові лідери очікують, що зростання світової економіки в цьому і наступному році буде помірним.
“Головне, що торговельна і геополітична напруженість посилюється. Ми і надалі працюватимемо з цими ризиками і будемо готові до подальших дій”, – йдеться в заключному комюніке саміту.
Зустріч представників G20 відбулася на тлі загострення торговельної суперечки між США і КНР. Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив, що на полях саміту він обговорив питання торгівлі між двома країнами з керівником Народного банку Китаю І Ганом.
Втім, за словами Мнучіна, США і Китай не планують торговельних переговорів до зустрічі американського та китайського лідерів держав, яка має відбутися під час саміту G20 в Осаці пізніше цього місяця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас