Світовий ВВП може скоротитися на $455 млрд через торговельні війни США з Китаєм, - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ВВП може скоротитися на $455 млрд через торговельні війни США з Китаєм, - МВФ

Світ
163
У 2020 році світовий ВВП може скоротитися на 0,5% або на $455 млрд в результаті торговельних воєн, які ведуть США з Китаєм та іншими країнами світу.
Про це заявив Міжнародний валютний фонд (МВФ).
“Принципова загроза походить від нинішньої напруженості в торгівлі”, – йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.
Вона додала, що американо-китайська війна тарифів може “залишити серйозну вм’ятину” на світовій економіці.
У заяві йдеться, що необхідні “рішучі заходи”, які допоможуть запобігти скочуванню світової економіки у нову кризу.
Лагард брала участь у дводенній нараді міністрів фінансів і глав центробанків країн “великої двадцятки” в японській Фукуоці.
У підсумковій заяві наради зазначається: “Найважливішим є те, що напруженість у торгівлі і в сфері геополітики стає все більш серйозною”, а також вказується, що учасники “готові вжити подальших заходів” у разі необхідності”.
При цьому, як повідомляють поінформовані джерела, останнє формулювання було пом’якшено за наполяганням американської сторони, спочатку воно звучало як існуюча “нагальна необхідність врегулювання торговельних суперечок”.
Проте, міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що не згоден з висновками, що містяться в підсумковій заяві та заяві Лагард.
“Ясно, що спостерігається уповільнення економіки в Європі, уповільнення в Китаї, уповільнення в інших районах світу. Я не думаю, що це – наслідок напруженості в торговельних відносинах. Це уповільнення почалося ще минулого року”, – сказав Мнучін журналістам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас