У США створили «перекладач» дитячого плачу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили «перекладач» дитячого плачу

Технології&Авто
1577
Американські вчені з Коледжу Нью-Джерсі розробили штучний інтелект, який вміє за плачем і криками новонароджених дітей визначати, які емоції вони при цьому відчувають.
Розробники розповіли, що їхній «перекладач» може розпізнавати, коли дитина голодна, вимагає уваги або відчуває дискомфорт.
Щоб створити свій аналізатор, фахівці консультувалися з професійними медсестрами, які, керуючись особистим досвідом, розповіли, про що говорять ті чи інші крики немовлят. Також вчені проводили експерименти у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.
Після аналізу були виділені п’ять основних сигналів, що стосуються їжі, сну, потреби в увазі, необхідності змінити підгузник і дискомфорту будь-якого іншого роду.
Для всіх п’яти категорій звуків дослідники визначили характерні частоту і часовий інтервал. За допомогою штучного інтелекту вони зафіксували 422 «крики голоду», 151 «крик уваги», 137 «криків зміни підгузника», 79 «криків сну» і 182 «крики дискомфорту». Останню категорію, в свою чергу, поділили на нормальні крики і ненормальні, які можуть свідчити про біль, який відчуває немовля.
«Як і в випадку з мовою, в різних звуках, які видають діти, міститься багато інформації про здоров’я. Відмінності між звуковими сигналами несуть інформацію. Ці відмінності представлені особливостями кожного окремо взятого сигналу», – каже автор роботи Лючуань Лю.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас