ЄС затвердив єдину політику "другого шансу" для підприємців, які перебувають у стані банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС затвердив єдину політику "другого шансу" для підприємців, які перебувають у стані банкрутства

Фондовий ринок
576
Євросоюз надає сумлінним підприємцям, які опинилися під загрозою банкрутства, повторний шанс.
Рада ЄС ухвалила в четвер директиву про механізми превентивної реструктуризації на ранній стадії краху бізнесу, надання “другого шансу”, підвищення ефективності процедур реструктуризації, неспроможності і банкрутства. Це рішення, зазначається в повідомленні Ради ЄС, “знаменує собою завершення законодавчої процедури”.
“Загальна мета директиви, – йдеться в повідомленні, – полягає в тому, щоб зменшити істотні бар’єри на шляху вільного руху капіталу, зумовлені відмінностями між державами-членами ЄС в правилах реструктуризації і неспроможності, і підвищити культуру порятунку бізнесу на основі принципу “другого шансу”.
Нові правила спрямовані на скорочення непрацюючих (прострочених) кредитів на балансах банків і запобігання накопиченню прострочених кредитів у майбутньому. Пропозиція спрямована на забезпечення належного балансу між інтересами боржників і кредиторів.
Головні елементи нових правил включають в себе раннє попередження та доступ до інформації про ймовірну неспроможність, сприяння переговорам щодо планів превентивної реструктуризації, складання цих планів, окремі примусові дії на підтримку переговорів, доступ принаймні до однієї процедури, яка може привести до повного погашення боргу через 3 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас