Картку поляка тепер можна отримати в усіх країнах світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картку поляка тепер можна отримати в усіх країнах світу

Світ
2243
Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни в закон про “картку поляка”, що передбачають поширення цього документа на всі країни світу.
У канцелярії президента Польщі повідомили, що Дуда підписав відповідні зміни 4 червня.
Картка поляка підтверджує належність особи до польського народу за межами історичної батьківщини. Сьогодні документ можуть отримати особи польського походження, які живуть в 15 країнах за східним кордоном Польщі, які не визнають подвійного громадянства.
Особи, які бажають отримати “картку поляка”, повинні продемонструвати свій зв’язок з історичною батьківщиною.
Зокрема, досить мати мінімум пасивне знання польської мови, довести, що мінімум один з батьків або бабусь/дідусів або двох прабабусь/прадідусів були поляками за національністю або мали польське громадянство; або представити довідку від уповноваженої польської організації в країні проживання, що підтверджує активну участь в діяльності, спрямованій на підтримку польської мови і культури або польської національної меншини протягом щонайменше останніх трьох років.
В результаті попередніх змін в закон від 2016 року власники “картки поляка”, які прибувають до Польщі з наміром залишитися в країні, отримують безкоштовно дозвіл на постійне проживання. Ще через рік вони можуть отримати польське громадянство, а також можуть розраховувати на допомогу від держави в період адаптації.
За матеріалами:
Польське Радіо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас