У Нафтогазі повідомили, що вже знизили ціну на газ до 7,6-8,2 грн за кубометр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі повідомили, що вже знизили ціну на газ до 7,6-8,2 грн за кубометр

Енергетика
552
У Нафтогазі у відповідь на вимогу Кабміну знизити ціни на газ для населення заявляють, що вже знизили оптову ціну відповідно до рухів ринку.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Насправді, ми вже знизили оптову ціну на газ відповідно до руху ринку. Тому, в залежності від тарифу облгазів, кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів у липні складатиме від 7,6 до 8,2 грн за кубометр газу”, – ідеться в повідомленні.
В Нафтогазі нагадали, що правила роботи ринку визначає Кабінет Міністрів. Крім того, як єдиний представник, Кабінет Міністрів висуває вимоги до роботи Нафтогазу. Іноді ці вимоги протирічать одна одній.
“Ми щиро намагаємося виконувати максимальну кількість з них одночасно”, – додали в прес-службі.
Перед Нафтогазом наступні пріорітетні задачі:
1. Закупити достатньо газу на зиму, щоб українці не мерзли, що б не робив Газпром.
2. Зробити якісне відокремлення оператора ГТС, щоб зберегти Україні транзит газу і доходи, співставні з бюджетом на оборону.
3. Працювати прибутково, щоб наповнювати держбюджет грошима і щоб не було затримок по пенсіях та зарплатах у бюджетних сферах.
“Звичайно, при цьому ви маєте бути впевненими, що не переплачуєте за газ і ціна обґрунтована. Найкращий спосіб для цього – нарешті надати доступ до цього ринку для максимального кола постачальників. Тоді ціна точно буде чесною і прозорою. Уряд та прем‘єр-міністр мають усі можливості цьому посприяти”, – зазначається в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас