Експерти передрікають крах власної операційки Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти передрікають крах власної операційки Huawei

Технології&Авто
1750
Експерти мобільної індустрії вважають, що план Huawei по заміні Android власною операційною системою з самого початку приречений.
Про це пише пише Business Insider.
Створити операційну систему легко, але проблемою буде розвиток екосистеми сервісів і додатків.
Це думка колишніх керівників індустрії мобільного зв’язку. За їхніми словами, створення самої операційної системи не буде таким вже складним. Непідйомною справою може виявитися створення екосистеми послуг і додатків для неї, чого очікують споживачі у всьому світі.
«Це надзвичайно складно», – сказав Андреас Гал, колишній головний технолог Mozilla, який допомагав керувати розробкою операційної системи Firefox цій організації.
За словами Жана-Луї Гассе, давнього керівника і інвестора в галузі технологій, існує безліч варіантів операційної системи Linux з відкритим вихідним кодом, в тому числі базова версія Android, яку вона може використовувати як основу для своєї нової платформи. Через розміри Huawei і його доступ до величезної кількості талановитих китайських розробників він сказав, що, швидше за все, компанії не знадобиться дуже багато часу, щоб розробити те, що він називає «мінімально життєздатним продуктом».
«Безумовно, вони могли б досягти цієї стадії, не напружуючись», – сказав Гассе, який в 1990-х роках як генеральний директор Be Inc. очолював зусилля зі створення операційної системи для ПК, яка могла б конкурувати з Microsoft Windows і Apple Mac OS.
За словами колишніх керівників, набагато більш складним завданням буде спроба зібрати магазин додатків, який може запропонувати колекцію, яка буде відповідати тому, що споживачі можуть знайти на телефонах з доступом до стандартного Android. Це велика проблема для Huawei, тому що додатки Google Search, YouTube, Gmail і Google Maps є одними з найбільш популярних на пристроях Android.
Без доступу до додатків Google «у них немає шансів», – сказав один з колишніх керівників індустрії мобільного зв’язку, який попросив не називати його імені. І додатки Google, ймовірно, не будуть єдиними дірами в магазині Huawei.
Компанія Huawei визнала, що вона активізує зусилля по розробці власної операційної системи для смартфонів і магазину додатків. Цей крок послідував у відповідь на атаки адміністрації Трампа на компанію.
Адміністрація звинуватила китайського виробника електроніки в крадіжці комерційної таємниці американських компаній. Також було сказано, що обладнання Huawei є загрозою безпеці через нібито тісні зв’язки компанії з урядом Китаю.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас