Жінки в Україні заробляють на чверть менше за чоловіків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки в Україні заробляють на чверть менше за чоловіків

Особисті фінанси
571
В Україні просувається боротьба за рівність статей, але жінки все одно заробляють на чверть менше, ніж чоловіки. Такі дані озвучило Міністерство соціальної політики. Зараз Україна готується вступити в Міжнародну коаліцію за рівну оплату праці.
Експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна визнає: гендерна дискримінація на ринку праці України, дійсно, є.
“Жіноча заробітна плата становить 72% від чоловічої”, – говорить Пашкіна.
В рамках експерименту “Сегодня” на співбесіду на посаду кухаря в кафе відправляються двоє – чоловік і жінка, у яких за легендою однаковий досвід роботи і освіта.
Чоловікові – Олексію – запропонували приїхати відразу. На місці його зустрічає власник кафе і шеф-кухар. Каже, що шукає собі партнера.
“300 гривень за зміну. ​​Якщо зміна буде самостійна, окремим кухарем, зробимо коригування. Якщо ви закриваєте самостійно зміну, оплата буде 400 гривень”, – каже власник кафе.
Дівчині – Наталі – сказали приходити через два дні. Втім, зарплату запропонували таку саму, як і Олексію.
Але, як запевняють експерти, така ситуація – далеко не в кожній сфері. Наприклад, на будівництві або в фінансовій структурі жінкам, найімовірніше, запропонують менше грошей.
Тетяна Пашкіна радить здобувачкам не соромитися розповідати потенційному роботодавцю про свої сильні сторони.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував зрівняти зарплати жінок і чоловіків. Він назвав дикістю те, що рівень оплати праці різниться через гендерні стереотипи.
А у Верховній Раді схвалили законопроект про гендерну рівність на держпідприємствах. Профільний комітет Верховної Ради одностайно схвалив законопроект, згідно з яким на державних підприємствах повинно працювати мінімум 40% жінок і мінімум 40% чоловіків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас