Комітет ВР підтримав законопроект, покликаний захистити власників домашніх СЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР підтримав законопроект, покликаний захистити власників домашніх СЕС

Енергетика
941
Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки 4 червня одноголосно підтримав законопроект 10357, покликаний захистити власників домашніх сонячних електростанцій.
Про це повідомила Спілка активних споживачів і проз’юмерів на своїй сторінці у Facebook.
“Закликаємо голову Верховної Ради Андрія Парубія терміново внести 10357 в порядок денний та поставити на голосування. Закликаємо народних депутатів підтримати 10357 і показати на практиці підтримку малим інвесторам!”, – написали експерти.
Експерти нагадали, що цей проект дозволить захистити інвестиції тисяч українців, які вже інвестували у власні дахові електростанції, та відновити можливість для тих, хто лише планує встановлювати домашні СЕС.
Як повідомлялося, протиріччя в законі 8449-Д призвели до зупинки динамічного ринку домашніх сонячних електростанцій і практично позбавили українців можливості встановлювати СЕС на своїх подвір’ях.
Законопроект 10357 дозволяє усунути ці протиріччя.
Також нагадаємо, що узагальнений законопроект про гарантії “зеленого” тарифу власникам СЕС зареєстрували в Раді 3 червня. Документ узагальнив попередні версії законопроектів, що з’явилися у травні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас