Жетонів не буде: в метро Києва радять переходити на нові системи оплати проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жетонів не буде: в метро Києва радять переходити на нові системи оплати проїзду

Особисті фінанси
1014
У Київському метрополітені пасажирам радять переходити на нові системи оплати проїзду без використання жетонів.
Про це розповіла радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталія Макогон.
«Ми відмовляємося від жетонів вже другий рік і попереджаємо про це наших пасажирів. Місто прийняло рішення переходити на електронний квиток, і є конкретна дата – 30 жовтня, вже є розпорядження КМДА про дату, коли місто має перейти на електронний квиток. Жетони електронним квитком не є, тобто це дата виведення жетона з обігу», – зазначила Макогон.
За її словами, на сьогодні продажі жетонів досить активно падають.
«Жетони зараз користується близько 20% пасажирів. Зараз ми його залишаємо для продажу в касах, а автомати з продажу жетонів знімаються, і ми про це повідомляли. Що стосується разових пасажирів – їх у нас не так багато. Тому що міжнародні пасажири платять банківською карткою, купують проїзний квиток і зовсім не мають проблем. Більше проблем з тими людьми, які щодня їздять в метро і кожен день готові стояти в черзі, а не один раз купити картку метро і їздити з нею. Ми будемо працювати з цими пасажирами і продовжувати нагадувати людям, що 30 жовтня жетона не буде», – підкреслила Макогон.
Наразі пасажири метро можуть розрахуватися, крім жетона:
  • карткою метро, ​​яка коштує 15 грн, а після використання повертається до кас, на яку можна записати поїздки, причому під час запису більше 10 поїздок починаються знижки вартості проїзду, а термін дії картки – рік від попереднього проходу.
  • банківською карткою, і зараз на станціях метро збільшується кількість турнікетів під банківську картку;
  • єдиним електронним квитком – картку можна купити як у центральних касах метрополітену, так і в певних місцях продажу «Київпастрансу», турнікет під неї є вже на всіх станціях метро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас