У Міносвіти розповіли, як зміниться зарплата вчителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти розповіли, як зміниться зарплата вчителів

Казна та Політика
1328
В оплаті праці молодих і досвідчених вчителів потрібно відходити від єдиної тарифної сітки.
Про це очільниця Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич сказала в інтерв’ю порталу “Нова українська школа”.
“Я вважаю, що дуже потрібна реформа оплати праці вчителя. Нам треба відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями. Ми підготували проект такої реформи”, – розповіла Гриневич.
Вона пояснила, що реформа передбачає щорічний план підвищення зарплатні вчителя до трьох мінімальних зарплат до 2023 року, як передбачено в законі “Про освіту”.
За ії словами, суть реформи полягає в тому, що різниця в оплаті праці вчителів з різним досвідом роботи має бути меншою, має зрости зарплата молодих вчителів, як і загалом оклад учителя.
“У підготовленій нами постанові прописано графік з досягнення зарплати, яка виписана в законі “Про освіту” (мінімальний оклад у три мінімальні зарплатні до 2023 року – ред.). Це довгостроковий план, який чітко показує, що буде наступного року, через рік, ще через рік, і як ми виходимо на перехідні положення закону “Про освіту””, – сказала Гриневич.
Вона наголосила, що через дострокові вибори до парламенту уряд може не встигнути імплементувати цю реформу, оскільки “вона має йти з новим бюджетом – тобто з нового календарного року”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас