Зеленський обрав собі прес-секретаря - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський обрав собі прес-секретаря - ЗМІ

Казна та Політика
1150
У конкурсі на посаду прес-секретаря президента Володимира Зеленського перемогла 32-річна журналістка Юлія Мендель, передає “The Бабель”. Вона працювала на українських телеканалах і писала для іноземних видань.
Зазначено, що кандидати на відповідну посаду мали знати не менше трьох мов, мати досвід у журналістиці або публічній сфері та готовність працювати 24/7, якщо виникне така необхідність.
Юлія Мендель народилася в Херсоні і вивчала журналістику в столиці України. Журналістка працювала на телеканалах ICTV, “Еспресо-ТВ” і “Інтері”. Також вона вже кілька років співпрацює з The New York Times. Раніше Мендель писала для українського видання Forbes і американського Politico.
У 2015 році журналістка разом з дев’ятьма іноземними колегами за програмою Міжнародного інституту преси побувала в редакціях таких американських медіа як The Wall Street Journal, The New York Times, CNN. Наступного року Мендель відвідала тренінг для журналістів у Єльському університеті (США).
Того ж 2016 року бурхливу дискусію викликав пост журналістки в Facebook про непристойні коментарі на її адресу від незнайомого чоловіка. Через розповіді Мендель почалися суперечки щодо того, чи варто про випадки домагань розповідати публічно. Сам же пост набрав сотні лайків.
Серед “друзів” журналістки в Facebook є особи, наближені до президента Зеленського. Зокрема, це заступник глави Адміністрації президента, який раніше був сценаристом “Студії” Квартал-95” Юрій Костюк і технолог Микита Потураєв. Він консультував “ЗеКоманду” під час передвиборчої кампанії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас