У Великій Британії запустили першу мережу 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великій Британії запустили першу мережу 5G

Світ
753
Британський мобільний оператор EE оголосив у четвер, 30 травня, про запуск першої у Великій Британії комерційної мережі п’ятого покоління (5G), поширення якої повинно забезпечити більш високу швидкість і якість з’єднання.
Поки що 5G-мережа буде діяти тільки на частині території шести великих міст, включаючи Лондон, Единбург і Манчестер, до кінця року вона повинна бути запущена ще в десяти містах. У червні 5G також збирається запустити інший британський оператор – Vodafone.
Тим самим Велика Британія стала однією з перших країн Європи, що почала використання 5G-мереж, досі вони були запущені тільки в Швейцарії та кількох маленьких країнах, включаючи Монако і Сан-Марино. Водночас 5G-мережі вже діють в США і деяких азіатських країнах, наприклад в Південній Кореї. У Китаї і Японії 5G поки що не запущена.
Запуск 5G-мереж в Великій Британії проходить на тлі обговорень того, чи можна використовувати для цього телекомунікаційне обладнання китайських компаній, таких як Huawei. EE і Vodafone вирішили відмовитися від використання 5G-обладнання Huawei, хоча інші телекомунікаційні пристрої, вироблені китайською компанією, вони використовують.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас