Українці можуть купувати цінні папери онлайн через Приват24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці можуть купувати цінні папери онлайн через Приват24

Фондовий ринок
7618
Вперше в українців з’явилася можливість купувати облігації внутрішньої держпозики онлайн в додатку Приват24, що може забезпечити приплив мільярдів коштів на ринок ОВДП від дрібних фізичних осіб.
Про це повідомили в ПриватБанку, передає Новое Время.
Як відзначили в фінустанові, можливість купувати ОВДП на первинному ринку вже доступна для всіх клієнтів банку за наявності відкритого рахунку цінних паперів в додатку Приват24, де для клієнтів доступний сервіс особистого кабінету в цінних паперах.
Відзначається, що можливість купувати ОВДП онлайн з’явилася в Україні вперше.
“Ми взяли участь у відпрацюванні необхідних удосконалень і змін для спрощення обігу цінних паперів в усіх інстанціях, тепер як юридичні, так і фізичні особи можуть купити ОВДП через Приват24”, – розповіли в банку.
Також в ПриватБанку додали, що орієнтовно через два місяці також буде доступна можливість проводити операції на вторинному ринку ОВДП в мобільному додатку.
Водночас в банку вказали на деякі складнощі через те, що рахунок в цінних паперах ПриватБанку, через який проводяться операції на вторинному ринку, заблокований через судовий розгляд.
“Коли буде завершено судовий процес, через додаток можна буде продати куплені ОВДП кому завгодно”, – відзначили в фінустанові.
На сьогоднішній день клієнтський портфель ОВДП клієнтів ПриватБанку становить близько 1,5 млрд грн.
Відзначається, що з урахуванням кількості клієнтів ПриватБанку в 22 млн, з яких кожен другий (майже 9 млн) – активний користувач Приват24, можна очікувати істотний приплив коштів від фізосіб в ринок ОВДП.
“Наприклад, якщо кожен другий користувач Приват24 купить по одній гривневій облігації, то сума досягне 4,5 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас