Китай припинив купувати іранську нафту, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай припинив купувати іранську нафту, - WSJ

Енергетика
524
Китайські компанії припинили закупівлі нафти в Ірані.
Про це з посиланням на іранських підприємців повідомляє The Wall Street Journal.
Газета відзначає, що поки ні в Тегерані, ні в Пекіні цю інформацію офіційно не підтверджують. Повідомляється, що після оголошення санкцій з боку США проти країн, які будуть закуповувати іранську нафту, країни почали дотримуватися цих правил. Китай – одна з таких країн.
“Вони дійсно дотримуються режиму санкцій”, – підтвердив WSJ один з неназваних керівників іранської нафтової промисловості.
Також WSJ пише, що ця інформація підтверджується, якщо проаналізувати дані сервісів, які відстежують рух танкерів між нафтоналивними терміналами на острові Харк, звідки ведеться велика частина експорту нафти і азіатськими портами.
Так, в середині травня на Харку був завантажений китайський танкер. Однак до пункту призначення він не дійшов. Замість цього він залишився в Оманськый затоці біля берегів Ірану.
Як кажуть джерела в Тегерані, танкер використовується як тимчасове сховище нафти. У цих сховищах залишаються “мільйони барелів нафти, які можуть бути відправлені в Китай відразу після того, як це дозволить Пекін”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас