Tesla заблокувала деякі функції в найдоступнішій версії електромобіля Model 3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla заблокувала деякі функції в найдоступнішій версії електромобіля Model 3

Технології&Авто
4673
Компанія Tesla почала блокувати деякі функції в найдоступнішій модифікації електромобіля Model 3.
Раніше при купівлі версії Standard Range Model 3 фактично пропонувався автомобіль, що в плані функціональних можливостей відповідав модифікації Standard Range Plus. Але тепер цей атракціон небаченої щедрості від Tesla закінчився.
Як заявляє один з покупців Standard Range Model 3 Марк Бантон, його новий автомобіль має деякі програмно заблоковані функції. Зокрема, максимальний запас ходу електромобіля становить 220 миль (близько 354 км), в ньому не доступний режим Autopilot, немає підтримки карт в режимі реального часу, не працюють протитуманні фари і обмежена робота системи підігріву сидінь. Поки неясно, чи буде Tesla блокувати функції на вже проданих автомобілях стандартної комплектації Standard Range, які поставлялися з доступними функціями Plus.
Програмне обмеження функцій може викликати роздратування у споживачів. Одна справа, коли покупець замовляє автомобіль без фізично встановлених протитуманних фар або системи підігріву сидінь.
Зовсім інша ситуація, коли на апаратному рівні всі необхідні компоненти доступні, але ними неможливо скористатися через програмні обмеження. Такий підхід може стимулювати власників звертатися на несертифіковані сервіси для нелегального розблокування функцій. Або ж, коли вони звикнуть до хорошого, але потім позбудуться деяких функцій, власники Model 3 можуть бути більш поступливими в придбанні пакета Plus за додаткову вартість.
Крім того, підхід Tesla, коли частина функцій спочатку доступна, а потім програмно блокується (хоча можлива і зворотна ситуація), є унікальною для галузі. Більшість автовиробників не можуть змінювати функції автомобіля (в частині урізання можливостей) після того, як транспортний засіб виїжджає з заводу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас