Мінрегіон зобов'язав автопарковки облаштовувати місцями для інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон зобов'язав автопарковки облаштовувати місцями для інвалідів

Казна та Політика
332
У нових державних будівельних нормах “Інклюзивність будівель і споруд” чітко визначені обов’язкові параметри, деталізовані вимоги та наведено конкретні приклади влаштування паркомісць для людей з інвалідністю та інших груп маломобільного населення на відкритих автостоянках. Ці ДБН діють з 1 квітня цього року.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Згідно чинного законодавства, не менше 10% машиномісць на парковках повинні бути обов’язково передбачені для користування людьми з інвалідністю та іншими маломобільними особами – людьми похилого віку, вагітними жінками, батьками з маленькими дітьми”, – ідеться в повідомленні.
В документі навіть наведено ілюстрації та детальні розрахунки, як саме мають проектуватися такі паркувальні місця, щоб ними було зручно користуватися.
Зокрема, в ДБН встановлено, що:
  • ширина зони для паркування автомобіля особи з інвалідністю повинна бути не менше 3,5 метрів;
  • розміри паркувальних місць, які розташовані паралельно бордюру, обов’язково повинні забезпечувати доступ до задньої частини автомобіля, щоб використовувати пандус або підйомний пристрій;
  • ці паркомісця повинні бути розміщені не далі ніж 50 м від доступного для осіб з інвалідністю входу до будівлі, при житлових будинках – не далі 100 м.
  • паркомісця повинні позначатися дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас