У ПриватБанку розкрили деталі позову проти Коломойського в американський суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПриватБанку розкрили деталі позову проти Коломойського в американський суд

Фондовий ринок
814
Націоналізований “ПриватБанк” ініціював судовий розгляд в суді штату Делавер (США) проти колишніх співвласників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб.
Про це повідомляє прес-служба банку.
Як йдеться в повідомленні, “ПриватБанк” вимагає відшкодування збитків у розмірі кількох сотень мільйонів доларів, яких він зазнав у результаті різних дій, вчинених його колишніми власниками, їхніми наближеними особами Мордехаєм Корфом, Хаімом Шошетом і Урієлом Лейбером, а також різними компаніями, зареєстрованими в США.
Підставою для позову до американського суду є низка схем, які мають ознаки шахрайства та які, як вважає “ПриватБанк”, були організовані Коломойським і Боголюбовим спільно з іншими відповідачами.
Метою цих схем було “заволодіння активами в США вартістю в сотні мільйонів доларів шляхом привласнення і легалізації надходжень від корпоративних кредитів, виданих “ПриватБанком” в період, коли він був підконтрольний його колишнім власникам”, вказано в повідомленні.
У “ПриватБанку” нагадують, що будуть звертатися і до судів інших країн для залучення своїх колишніх власників і пов’язаних з ними осіб до відповідальності за збитки, які були заподіяні банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас