В Україні можуть знизитися ціни на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть знизитися ціни на електроенергію

Енергетика
2450
Участь великих енергетичних проектів у “зелених аукціонах” дасть можливість до 2% знизити ціну на електроенергію.
Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський.
“Ми підтримуємо розвиток зеленої енергетики усіма інструментами, які є у держави, але з 1 січня (2020 року – ред.) всі великі проекти ми зобов’язуємо піти на аукціони. З 1 січня відбудеться на 25% зменшення ціни на сонце і на 10% – зменшення ціни на вітер. Крім того, коли всі проекти підуть на аукціони, як показує Європейський досвід, це дозволить ще на 1,5-2% зменшити ціну на електроенергію”, – зазначив Домбровський.
Він нагадав, що в законопроекті щодо розвитку зеленої енергетики і зелених аукціонів, який Рада прийняла 26 квітня, коригуються дві позиції, які мають подвійне трактування.
“Мова йде про домашні СЕС до 30 кВт, які вже діють: ми прописуємо жорстку норму, жодні правила для тих, хто вже працює, не будуть змінюватися, всі повинні бути в однакових умовах. Друга позиція – ті домогосподарства, які почнуть працювати до кінця поточного року, мають можливість добудувати СЕС і ввести в експлуатацію”, – пояснив Домбровський.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас