Bloomberg порівняв капітал Безоса зі статками багатіїв минулих епох — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg порівняв капітал Безоса зі статками багатіїв минулих епох

Світ
805
Економіст Семюел Вільямсон, один з творців методики, що дозволяє порівнювати ціни і вартість грошей в різні періоди світової історії, дійшов висновку, що голові Amazon Джеффу Безосу зі статками у 117 мільярдів доларів далеко до найбагатших людей минулого.
Про це повідомляє Bloomberg.
Наприклад, Джон Рокфеллер в 1937 році мав статки в 1,5 мільярда доларів. Якщо враховувати тільки інфляцію, то йдеться про 26 мільярдів доларів. Але якщо оцінювати відсоток статків Рокфеллера від ВВП США (1,6%) і порівнювати цю цифру з нинішньою ситуацією, то виходить, що нафтовий магнат був втричі багатшим за Безоса.
За такою методикою Вільямсон дійшов висновку, що сталеливарний магнат початку XX століття Ендрю Карнегі був багатшим за Білла Гейтса (321 мільярд доларів проти 81 мільярда доларів), залізничний магнат кінця XIX ст. Корнеліус Вандербільт заробив більше за засновника Berkshire Hathaway Уоррена Баффета (238 мільярдів доларів проти 93 мільярдів доларів).
Заглиблюючись в історію, автор дослідження дійшов висновку, що двоюрідний брат англійського короля Вільгельма Завойовника, який жив в XI столітті, за нинішніх грошей володів землями на загальну суму в 203 мільярди доларів, а римський консул Марк Красс, який придушив повстання Спартака, – 210 мільярдів доларів.
Методом перерахунку вартості грошей з 2006 року займається ціла група вчених з університетів США, Великобританії, Іспанії та Австралії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас