Goldman Sachs спрогнозував курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs спрогнозував курс гривні

Валюта
5432
Аналітики Goldman Sachs очікують подальшого зміцнення гривні в короткостроковій перспективі і пов’язують зміцнення національної валюти з позитивною реакцією на нещодавні політичні події.
Відповідний прогноз міститься в аналітичному огляді інвестиційного банку.
Серед факторів, які сприяють зміцненню гривні, аналітики вказують на високі реальні процентні ставки, сприятливі умови торгівлі і приплив приватного капіталу.
«Щодо кредитування ми більш оптимістично оцінюємо короткострокове зовнішнє фінансування, ніж ринок (вихід України на зовнішні ринки запозичення капіталу, – прим. Ред.), і очікуємо, що цей фактор і надалі сприятиме подальшому підвищенню кривої боргу в доларах США», – зазначається в документі.
На думку аналітиків, облігації з фіксованим рівнем прибутковості в національній валюті залишаються привабливими. Водночас вони не можуть прогнозувати подальший розвиток політичної ситуації. Goldman Sachs вказує, що після президентських виборів проведено тільки одне велике опитування, а партії і альянси перебувають у процесі переналаштування.
«На наш погляд, рішення президента Володимира Зеленського призначити дострокові вибори до Верховної Ради є спробою отримати вигоду з позитивного політичного моменту, що показала його переконлива перемога на президентських виборах і нещодавні опитування», – зазначають аналітики.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас