Японія дасть Україні 3 млн дол. на відновлення Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія дасть Україні 3 млн дол. на відновлення Донбасу

Казна та Політика
252
Представництво ООН в Україні повідомило, що Японія виділить для підтримки переселенців, які постраждали під час війни, і відновлення Донбасу 2,8 млн доларів за допомогою чотирьох проектів ООН в Україні.
Посол Японії Такаші Кураєв нагадав, що з моменту здобуття незалежності Україна отримала в підтримку від Японії близько 3 млрд доларів.
“Починаючи з 2014 року, після Революції Гідності, ми збільшили обсяг наданої допомоги Україні, і вона склала 1,87 млрд доларів, що становить більше половини загального обсягу коштів, наданих з моменту здобуття незалежності”, – зазначив він. Він розповів, що допомога включає модернізацію Бортницької станції аерації, фінансову підтримку уряду України, допомогу в медичній сфері та допомогу населенню на сході України.
“У співпраці з ООН та іншими міжнародними організаціями ми реалізували допомогу на загальну суму 47 млн ​​доларів США. Допомога, яку ми надаємо в східній Україні, спрямована на підвищення безпеки і добробуту місцевого населення. Проекти включають в себе реабілітацію соціальної інфраструктури, відновлення лікарень, шкіл, громад “, – додав посол.
Координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані зазначила, що з 2015 року за фінансової підтримки Японії за допомогою програм, що реалізуються ООН, вдалося реконструювати понад 30 об’єктів соціально-економічної інфраструктури в Луганській і Донецькій областях, зокрема, мости, насосні станції, медичні установи, реабілітаційні центри і школи. Раніше повідомлялося, що Конгрес США схвалив допомогу Україні в 445 млн дол. США продовжує взаємодію з Україною в реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас