Як чинить Finance.ua після незаконного обшуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як чинить Finance.ua після незаконного обшуку

1660
З моменту обшуку в Finance.ua, що пройшов з безліччю порушень, минуло 4 тижні. Розповідаємо, як розвивається ця історія для нашого видання.
Відразу після оприлюднення новин про обшук редакція отримала десятки коментарів підтримки від наших читачів на сайті і в соцмережах. Нам прийшло безліч листів зі співчуттям і пропозиціями допомоги від українських ЗМІ і айті-компаній. Близько десятка юридичних фірм запропонували допомогу в боротьбі за права видання, а адвокат Денис Овчаров подарував копію своєї книги «Обшук – ознака успіху».
Ми вдячні всім, хто запропонував свою підтримку. Зараз наші юристи оскаржують необґрунтований обшук. Чекаємо розгляду наших скарг на незаконну ухвалу судді, яка видала ордер на обшук редакції, і на порушення законодавства, допущені правоохоронцями під час обшуку.
Під час обшуку у всіх журналістів Finance.ua конфіскували робочі комп’ютери. Доля вилученого під час обшуків обладнання досі не вирішена. Суд не виніс рішення про його арешт, але і повертати її нам відмовляються. Скарги адвокатів до Голосіївського суду про повернення майна потрапили до тієї ж судді Олександри Колдіної, яка раніше виносила ухвалу про обшук.
Знижки та допомогу в закупівлі техніки нам запропонували найбільші українські інтернет-магазини: Алло, Розетка, Фокстрот, LDS, Moyo і компанія Lenovo. Ми вже закупили нову техніку і редакція працює в звичайному режимі.
Ми звернулися до Інтернет-асоціації України (ІнАУ) з проханням допомогти компанії. Хочемо відновити свої права в користуванні майном, здійснювати публічний контроль за перебігом даного кримінального провадження, припинити тиск на компанію і захистити репутацію компанії.
Ми також відправили скаргу бізнес-омбудсмену, в якій описуємо наші претензії до дій правоохоронних органів.
Finance.ua ніяк не пов’язаний з кредитними шахраями, справу яких розслідують правоохоронці. Нам не висувають жодних звинувачень, але і не повертають відібране майно. Вважаємо дії Голосіївської прокуратури та слідчої судді Колдіної спробою тиску на бізнес. Будемо домагатися розслідування щодо причетних до цього осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас