На ремонт доріг між райцентрами потрібно 50 млрд гривень, - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонт доріг між райцентрами потрібно 50 млрд гривень, - Омелян

Казна та Політика
662
У проект державного бюджету на 2020 рік треба закласти додатково 50 млрд гривень, які підуть на ремонт автодоріг, що сполучають районні центри.
Таку заяву зробив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Ми звертаємося з додатковою ініціативою до депутатського корпусу закласти в бюджет наступного року додатково 50 млрд гривень, щоб ми могли відремонтувати дороги, які сполучають між собою районні центри. Понад 10 тис. кілометрів протягом одного року, і це можливо зробити”, – сказав Омелян.
Він подякував парламент за те, що в бюджеті минулого року на ремонт і будівництво доріг вперше було виділено 32 млрд гривень з дорожнього фонду, з акцизу на пальне.
“Цього року понад 50 млрд гривень, а наступного – понад 70 млрд гривень буде направлено на українські дороги”, – додав міністр.
Він підкреслив, що ремонт українських доріг ведеться системно, але головне тут – фінансування. Для прикладу Омелян навів Польщу, де на ці цілі виділяється значно більше грошей.
“200 млрд гривень в перерахунку на українську валюту на фінансування, плюс 80 млрд євро з бюджету Європейського союзу”, – додав Омелян.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас