Google відмовилася від офіційної підтримки Windows 10 на своїх хромбуках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовилася від офіційної підтримки Windows 10 на своїх хромбуках

Технології&Авто
759
Близько року тому стало відомо, що компанія Google планує додати на свої хромбуки підтримку Windows 10, що дасть користувачам можливість офіційно використовувати дуалбут на своїх комп’ютерах від компанії Google.
Як повідомляє Android Police, Google відмовилася від подальшого розвитку коду “Alt OS”, відповідального за функцію дуалбуту.
Цікаво, що в серпні минулого року з’явилася інформація про те, що “Project Campfire” активно розвивається і майже готовий до публічного релізу. Через це відомості про скасування його розвитку виглядають дивно і не зовсім зрозуміло, чому Google відмовилася від реалізації задуманого.
Передбачається, що сховище хромбуків стало вирішальним фактором. Windows мала займати мінімум 40 Гб на хромбуку, що перевищує розмір цілого накопичувача переважної більшості комп’ютерів Google. Через те, що Chrome OS за своєю суттю є браузером з додатками, система не вимагає великої кількості простору на накопичувачі. Це дозволяє заощадити на виробництві комп’ютера, але при цьому користувачам доводиться миритися з пристроями, накопичувач яких часом менший, ніж обсяг оперативної пам’яті в ігрових комп’ютерах. Багато хромбуків поставляються з дисками на 32 або навіть 16 Гб. Годі й казати, що на цих пристроях просто нікуди встановлювати систему Microsoft навіть в стислому вигляді, зберігши при цьому Chrome OS.
About Chromebooks також повідомляє, що Google припинила розвиток проекту вже давно. Протягом усього 2019 року не було жодних зрушень в бік релізу.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас