"Приватівці" не заперечують стягнення Нацбанком їхньої нерухомості в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Приватівці" не заперечують стягнення Нацбанком їхньої нерухомості в Криму

Казна та Політика
381
Із даних держреєстру судових рішень випливає, що “приватівські” структури не подають апеляційні скарги на рішення судів першої інстанції, якими було задоволено позови НБУ про стягнення з “приватівців” їх кримської нерухомості в рахунок погашення боргів ПриватБанку по рефінансуванню.
При цьому як мінімум більшу частину цього нерухомого майна в Криму захопили російські окупанти та місцеві колаборанти після анексії українського півострова Росією в 2014 році, після чого в 2018 році “приватівці” вже отримали рішення Арбітражного суду Гааги (Нідерланди) про стягнення з РФ 139 млн дол компенсації.
Чи не єдине, що роблять “приватівські” компанії, – це оскаржують дії держвиконавців у випадках, якщо ті у виконавчих документах (у т.ч. про арешт майна) вказують заборгованість не в межах вартості нерухомості, а в розмірі всього боргу ПриватБанку по тому чи іншому кредитному договору з Нацбанком.
Така поведінка “приватівських” компаній у вказаних “кримських” історіях судового протистояння з НБУ принципово відрізняється від “материкових” спорів, де “приватівці” не просто оскаржують судові рішення, прийняті на користь НБУ, про стягнення їх активів: ще з 2017 року “приватівські” фірми активно намагаються грати на випередження й контратакують Нацбанк з тим, щоб позбутися на материковій частині України заставних/поручительних зобов’язань за рефінансувальними боргами ПриватБанку.
Відповідно до звітності ПриватБанку, на 01.04.2019 його борг перед НБУ по кредитам рефінансування становив 9,3 млрд грн (тоді як на початок 2017 року – тобто фактично відразу після націоналізації – 18 млрд грн).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас