Коломойський готовий "розміняти на щось" компенсацію в $2 млрд від націоналізації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський готовий "розміняти на щось" компенсацію в $2 млрд від націоналізації ПриватБанку

Фондовий ринок
1500
Колишній акціонер “ПриватБанку” Ігор Коломойський готовий згодом отримати як компенсацію від націоналізації фінансової установи 2 млрд дол., які були інвестовані впродовж 25 років, або може розглянути інший варіант.
Про це він заявив в інтерв’ю Bihus.info.
“Мені не потрібно, що коли хтось голодує або не вистачає грошей на армію, а я в цей час буду отримувати два мільярди. Я не поспішаю. Мені потрібно визнати факт, що мене пограбували і на скільки. Бажано покарати тих, а це стоїть раніше за отримання компенсації, хто це (ухвалив рішення націоналізувати “ПриватБанк“ - ред.) зробив і як це зробив і заради чого, а також який мотив”, – сказав бізнесмен.
Відповідаючи на питання про те, чи вимагатиме бізнесмен компенсації, про яку заявляв раніше, Коломойський сказав: “Ну, не знаю. Розміняли б на щось. Це питання перемовин. Ну, облігації взяли б якісь, потім могли їх як інструмент використовувати”.
На його думку, 155 млрд грн, які держава вклала в збереження стабільності “ПриватБанку”, не були монетизовані і є маніпуляцією бухгалтерії фінансовою звітністю: “Вони там так і лежать. Заберіть їх назад і ніхто нічого не витратив. І не треба тоді давати компенсації. Поверніть все назад і зробіть реституцію”.
“Так просто забрати (інвестовані гроші – ред.) нам не треба. Ви заберіть і скасуйте постанову, за якою довелось вносити 155 млрд грн. Це інша історія. Ви для того, щоб забрати, змінили порядок звітності, а коли ви змінили порядок звітності, одразу знадобилось 155 млрд грн. Ми ж внесли в липні 2016-ого 31 млрд грн різними активами, грошима, бо вони нам нарахували 31 млрд грн. Це вже було третє нарахування, а коли з ним ми впорались під наглядом МВФ, вони порахували і сказали, що ще 70 млрд грн треба. А потім, коли ми говоримо, що і 70 млрд грн знайдемо, вони сказали, що від 1 січня 2017-ого ще раз змінимо постанову і там треба буде ще 45 млрд грн додати. Ця історія ніколи не закінчувалась б. У банку лежало 270 млрд грн застав під видані кредити”, – констатував Коломойський.

Довідка Finance.ua:

  • Ігор Коломойський раніше заявляв, що йому не потрібен банк, а він наполягає на поверненні 2 млрд дол., які були там як капітал.
  • 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас