Борги будуть миттєво списувати з банківських рахунків: нововведення від Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги будуть миттєво списувати з банківських рахунків: нововведення від Мінфіну

Казна та Політика
43008
В Україні Міністерство фінансів планує разом з НБУ впровадити електронний обмін інформацією між банками і ДФС для того, щоб в разі заборгованості за податками миттєво списувати кошти.
Про це повідомляється в проекті розпорядження, який Мінфін розіслав фінансовим установам.
У пояснювальній записці до документа його автори уточнюють, що нинішній порядок призводить до значної тяганини і солідних витрат. Адже після отримання рішення суду про стягнення податкового боргу з підприємця, працівники ДФС готують інкасові доручення для банків в паперовому вигляді, а потім відправляють їх поштою.
Щоб прискорити процес і скоротити трудомісткість, чиновники пропонують запустити електронний обмін інформацією: формувати платіжки в електронному вигляді і таким же чином відправляти їх фінансистам.
Порядок передбачає, що розпорядження повинні надсилатися не пізніше, ніж за 3 години до закінчення банківського дня. А банк після невеликої перевірки на справжність повинен повністю або частково виконати розпорядження не пізніше наступного банківського дня і повідомити про це ДФС.

Довідка Finance.ua

  • Фізичні-особи підприємці, які вже вийшли на пенсію за віком, можуть більше не платити за себе єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
  • Українці мають право повернути частину сплаченого прибуткового податку (ПДФО, 18% зарплати).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас