Хіміки створили новий вид пластику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хіміки створили новий вид пластику

Технології&Авто
1756
Хіміки з університету Берклі створили новий тип пластику, який, за їхніми словами, можна переробляти майже нескінченну кількість разів. Матеріал можна розкласти на молекулярному рівні і створити нові вироби без втрати якості.
Про це пише Gizmodo.
Всі види пластику складаються з полімерів, великих молекул, які, в свою чергу, сформовані з більш дрібних мономерів. Традиційний метод переробки таких матеріалів передбачає використання хімікатів, які прилипають до мономерів і їх не можна видалити після завершення переробки.
Це призводить до погіршення якості вторинного пластику – вироби з нього не такі міцні міцні, а їх термін служби коротший.
Новий матеріал, створений дослідниками, отримав назву полідикетоамін (PDK). Його переробка майже не відрізняється від традиційних методів, за одним винятком – щоб позбавити його хімікатів, що прилипли до мономерів, потрібна лише невелика кількість кислоти.
«Більшість видів пластмас не були створені для того, щоб в майбутньому бути переробленими. Але ми створили новий спосіб виробництва матеріалу, який враховує переробку з молекулярної точки зору – і дозволяє використовувати його майже нескінченно», – прокоментував Пітер Крістенсен, провідний автор дослідження.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас