Міжбанк: що сьогодні спрацює на користь нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що сьогодні спрацює на користь нацвалюти

Валюта
1525
Ця середа на валютному ринку пройде дуже динамічно в першій половині дня і досить мляво – у другій.
Ми очікуємо дуже велику активність клієнтів до обіду за рахунок двох факторів, що накладаються:
1) Інвесторам (як місцевим, так і нерезидентам) треба розрахуватися за куплені вчора на аукціоні Мінфіну України облігації. Мінфін продав їх на 10,9 млрд гривень (за курсом НБУ), в тому числі майже на 166 млн доларів паперів, номінованих відразу в валюті. Таким чином “чистими” в гривні необхідно близько 6,5 млрд. Основні обсяги продажів валюти під ці купівлі ОВДП іноземці вже зробили вчора. Проте багато хто сьогодні буде оперативно допродавати валюту до обіду, щоб остаточно покрити потребу в гривні для розрахунків. Це спрацює на користь нацвалюти і пожвавить ринок до 11-12 години;
2) Завершення господарських операцій у більшості клієнтів перед Днем Перемоги. Як покупці, так і продавці будуть поспішати закрити всі свої зовнішньоекономічні операції в першій половині дня, щоб потім «не зависнути» зі своїми операціями та поставками товарів і продукції до п’ятниці. Це також підвищить активність клієнтів до обіду.
Ринок залишиться дуже залежним від сьогоднішніх ситуативних курсових інтересів і дій найбільших гравців міжбанку. Обсяги операцій складуть до 420 млн доларів при укладенні до 480 угод.
Рішення НБУ про збільшення з сьогоднішнього дня щомісячної суми дозволених до репатріації дивідендів для “дочок” іноземних компаній з 7 до 12 млн євро – поки не вплине на поведінку міжбанку. Цим клієнтам ще потрібно перебудуватися під нові можливості і накопичити під це гривню. Тож реально це послаблення спрацює вже в наступний період репатріації дивідендів (тобто в наступному місяці).
При наявності надлишку пропозиції валюти – ми знову побачимо на ринку Нацбанк з викупом долара в «анонімному» форматі через Matching.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати в форматі «в дві сторони», але періодично будуть намагатися розгойдати ринок при першій-ліпшій можливості.
Ми прогнозуємо на середу коридор по долару в межах 26,20-26,35 гривень з активізацією роботи всіх учасників торгів у першій половині дня і майже повним затишшям – у другий.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,28 / 26,32
євро – 29,39 / 29,43
російський рубль – 0,4032 / 0,4039
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас