Порошенко призначив суддів Верховного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко призначив суддів Верховного суду

Казна та Політика
561
Чинний президент Петро Порошенко призначив 77 суддів до Верховного суду і висловив сподвання, що його наступник Володимир Зеленський і його команда не втручатимуться в роботу судових інстанцій.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
За словами Порошенка, реалізація судової реформи вже дала відчутні позитивні результати. Він підкреслив, що завершено формування Верховного і Вищого антикорупційного судів, переведено суддів, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання, в нові апеляційні суди, вони приступили до роботи.
“Зараз, на жаль, найменше реформа торкнулася судів першої інстанції. Громадяни відчувають і брак кадрів у судах. І, на жаль, далеко не всі судді беруть за зразок своєї роботи Верховний суд… На черзі – завершення конкурсів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, завершення кваліфікаційної оцінки суддів першої інстанції, і відбір нових суддів першої та другої інстанцій. За прогнозами, ці процедури мають завершитися трохи більше, ніж через рік”, – зазначив він.
“Я сподіваюся, що наступний президент і його команда будуть поважати рішення про незалежний і справедливий суд, закріплене в Конституції України”, – сказав глава держави.
Чинний президент підкреслив, що саме така формула незалежності, коли ні президент, ні парламент не мають ніякого впливу на суд і процедури призначення і звільнення суддів, лежить в основі судової реформи.
Нагадаємо, в кінці березня Вища рада правосуддя підготувала подання Порошенка про призначення суддів Верховного суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас