Хто може заробити на субсидії тисячі гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто може заробити на субсидії тисячі гривень

Особисті фінанси
616
Українці платять за тепло за різними тарифами. І якщо у великих містах, частіше за все, один Гкал коштує до 2 тис. грн, то в невеликих населених пунктах, де вже давно пора відмовлятися від централізованого теплопостачання, вартість Гкал може бути в кілька разів вищою.
Наприклад, в смт Зачепилівка Харківської області, де, за даними Мінсоцполітики, отримали одні з найвищих виплат по субсидіях (близько 20 тис. грн), за кожну Гкал потрібно платити 4255,5 грн. А якщо немає лічильника – 336,7 грн за квадратний метр.
Припустімо, що місцева мешканка з мінімальною пенсією живе в квартирі з опалювальною площею 48 кв. м. Обов’язковий платіж для неї – близько 90 грн, всі витрати понад цієї суми в рамках нормативів споживання компенсує субсидія. При цьому тільки на опалення такої квартири, згідно з тарифом, доведеться заплатити більше 16 тис. грн! І це без урахування інших витрат на комунальні послуги.
Але головна проблема в тому, що без лічильника заробити такій пенсіонерці на субсидії не вийде. Якщо ж в будинку встановити прилад обліку тепла, то на таку квартиру субсидія буде покривати опалення на максимальну суму в 5,3 тис. грн. Встановивши тепловий пункт, витрати на опалення можна скоротити як мінімум на 30%. В такому випадку близько 1,6 тис. щомісяця можна буде залишати собі, а решту витрачати на опалення.
За даними “Укрпошти” (вони доставляють субсидії тим пенсіонерам, у яких немає банківських карток), максимальна виплата монетизованоїи субсидії становить 9,3 тис. грн. При цьому максимальну середню суму отримують в Чернігівській (близько 3 тис.), Івано-Франківській (2,8 тис.) і Волинській (2,1 тис.) областях. І за даними Пенсійного фонду, саме в цих регіонах – найменші середні пенсії по Україні.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас