НБУ пояснив зміцнення гривні до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пояснив зміцнення гривні до долара

Валюта
1905
На валютному ринку України у квітні 2019 року зберігалася сприятлива ситуація.
Про це йдеться в “Макроекономічному та монетарному огляді” Національного банку.
“Пропозиція іноземної валюти від клієнтів банків переважала попит на неї, зокрема, завдяки рекордному припливу іноземних портфельних інвестицій у гривневі ОВДП”, – зазначається в огляді
У результаті на валютному ринку впродовж більшої частини місяця превалював ревальваційний тренд – гривня зміцнилася на 2,3% м/м до долара та 3,1% м/м до євро.
При цьому Національний банк здійснював інтервенції на валютному ринку з метою поповнення міжнародних резервів та згладжування надмірних коливань на ринку. За підсумками місяця додатне сальдо операцій НБУ на валютному ринку становило майже 300 млн доларів.
На світових фінансових ринках ситуація для країн, ринки яких розвиваються, за винятком останньої декади місяця, залишалася сприятливою завдяки пом’якшенню монетарної політики провідними центральними банками.
Однак поява позитивних економічних даних США на тлі слабких даних Єврозони зумовили стрімке зміцнення долара США. У результаті наприкінці квітня більшість валют країн, ринки яких розвиваються, девальвували.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас