Що буде з курсом долара до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з курсом долара до кінця року

Валюта
16402
До кінця року долар може подорожчати до 28,66 грн, прогнозує Міжнародний валютний фонд.
За даними міжнародних рейтингових агентств, курс американської валюти досягне 31 грн. До кінця 2020-го долар коштуватиме 32,5 грн.
На думку фінансового аналітика Олексія Лупоносова, якщо врахувати стан економіки, перекази грошей з-за кордону та ситуацію в країні, курс до кінця 2019-го коливатиметься у межах 27-30 гривень за долар.
“Нічого поганого у цьому немає. Навпаки, Нацбанк не повинен витрачати золотовалютні резерви і штучно підтримувати гривню. Адже бюджет на 2019 рік розробили з можливістю зростання долара до 30 гривень. Сьогодні на курс впливають вибори. Крім того, Мінфін випускає гривневі облігації зовнішнього займу під високі ставки – 10-12 відсотків. Завдяки цьому вже залучив капітал з усього світу. Також національну валюту підтримують грошові перекази з-за кордону. Не даремно ж ми посіли третє місце у світі по коштам, які заробітчани надсилають додому. Щоправда, є і негативні фактори. Це, наприклад, занепад українського виробництва внаслідок війни. Крім того, наша продукція не витримує конкуренції з європейськими товарами. Ми масово завозимо з Євросоюзу овочі, фрукти, молочні продукти. Адже там вони коштують дешевше. Крім того, через корупцію інвестори не спішать вкладати гроші в Україну”,- зауважив експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас