Китай хоче побудувати місячну базу в найближчі 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай хоче побудувати місячну базу в найближчі 10 років

Світ
538
Пекін планує відправити пілотовану місію на Місяць, а також побудувати на її поверхні наукову станцію протягом найближчого десятиліття.
Про це повідомляє новинне агентство Сіньхуа.
Китай прагне до статусу космічної наддержави і зробив великий крок на шляху до цієї мети, коли став першою нацією, яка зуміла зробити посадку ровера на поверхню далекої сторони Місяця в січні поточного року.
Зараз Піднебесна планує будівництво науково-дослідної станції в околицях південного полюса Місяця протягом найближчих 10 років, сказав голова Китайського національного космічного управління Чжан Кецзянь в своїй промові під назвою «День космосу».
Чиновник також додав, що Пекін планує відправити до Марса дослідницький зонд до 2020 р. і підтвердив, що четвертий за рахунком місячний посадковий апарат, «Чан’е-5», буде запущений в космос до кінця цього року. Спочатку передбачалося, що апарат «Чан’е-5» зробить збір зразків з поверхні Місяця в другій половині 2017 р., проте потім старт апарату був відкладений через невдачі із запуском планованої ракети-носія під назвою «Великий похід-5 Y2», спроба якого була проведена в липні 2017 р
КНР також оголосила, що нова ракета «Великий похід-5B» здійснить перший політ в першій половині 2020 р., при цьому на її борту будуть знаходитися деталі обладнання нової космічної станції.
Станція «Тяньгун» («Небесний палац») буде введена в експлуатацію 2022 року, повідомляє Управління пілотованих космічних місій КНР. Китай зараз витрачає на цивільні і військові космічні програми більше, ніж Росія і Японія, відстаючи в витратах на космос лише від США. У 2017 р. космічний бюджет КНР склав приблизно 8,4 мільярда USD, згідно з оцінками Організації економічного співробітництва і розвитку.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас