В яких країнах найвигідніше працювати українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких країнах найвигідніше працювати українцям

Особисті фінанси
11546
Міністр соціальної політики заявляв, що 3,2-9 млн. громадян постійно або тимчасово працюють за кордоном.
Експерти оцінюють кількість заробітчан в 2,5 млн. Брак кадрів уже став проблемою для бізнесу і буде поглиблюватися. VoxUkraine проаналізувала пропозицію роботи за кордоном на платформі OLX і знайшла цікаві тренди.
Протягом 2018 року для українців були доступні вакансії в сімдесяти країнах світу. Загальна кількість вакансій за 2018 рік склала майже 47 тис.
Майже 60% вакансій, які пропонуються в розділі “Робота за кордоном”, – в Польщі. На другому місці Чехія, 12%, на третьому – Німеччина, 5%.
Іноземних вакансій в дев’ять разів більше, ніж відповідних резюме. Можна припустити, що людина, яка хоче працювати за кордоном, може швидко знайти роботу, розмістивши резюме, адже попит значно перевищує пропозицію.
Найнижчі заробітні плати в 2018 році пропонували в Болгарії, Угорщині і Польщі, найвищі – в Німеччині, Ізраїлі та Швеції. Розглядалися медіанні зарплати по країнах з найбільшою кількістю вакансій.
В яких країнах найвигідніше працювати українцям
Помітні коливання кількості вакансій за порами року. Навесні і влітку більше вакансій, ніж взимку. Можна припустити, що це пов’язано з сезонністю робіт у будівництві та сільському господарстві. Найістотніше, на 43%, зросла кількість вакансій в березні 2018 року, найбільше знизилася – в грудні 2018 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас