План надходжень до держбюджету не виконано на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План надходжень до держбюджету не виконано на 11%

Казна та Політика
1103
Збереження наявних економічних тенденцій створює додаткові ризики виконання доходів держбюджету.
Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба Рахункової палати.
Внаслідок недонадходження в запланованих обсягах доходів, коштів від державних запозичень, приватизації державного майна та повернення кредитів план надходжень загального фонду державного бюджету не виконано на 35 млрд грн, або на 10,8%. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету України у першому кварталі 2019 за оперативною звітністю Державної казначейської служби України.
Він зазначив, що державний бюджет виконувався в умовах уповільнення зростання економіки. Реальний ВВП в січні-лютому, за оцінкою фахівців Рахункової палати, зріс на 1,6%.
Голова Рахункової палати зазначив, що план доходів загального фонду на січень-березень цього року не виконаний на 16 млрд грн, або 8%. Більше невиконання планового показника податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів – на 9 млрд грн, або 12%, що зумовлено, зокрема, низькими темпами зростання імпорту (7,5% у січні-лютому), ніж прогнозується на цей рік (9 ,1%), і відсутністю девальвації середнього курсу гривні до дол. США (прогноз на рік – 2,5%).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас