Індекс крихкості: Україна на 91 місці з 178 країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс крихкості: Україна на 91 місці з 178 країн світу

Світ
6466
Фонд миру показав результати щорічного рейтингу “Вразливість держав” за 2019 рік. Найбільш вразливою країною названо Ємен, найбільш стабільною – Фінляндію.
Україна в цьому рейтингу знаходиться в другій половині списку — на 91 місці, з показником, що погіршився на 1,6 пункту (максимальне погіршення серед країн в загальному рейтингу — 5,3 у Ефіопії).
Умови життя більшості людей у світі поступово поліпшуються. Світ стає все менш крихким, хоча все ще поширені уразливість, бідність, нерівність, конфлікти і нелібералізм.
Найбільші погіршення за минулий рік спостерігалися у Венесуелі та Бразилії. Політика розколола обидві нації. Вибори у Венесуелі минулого року посилили давні економічні та соціальні проблеми. Оцінка Бразилії за кожен з останніх шести років знижувалася через економічні проблеми, корупцію і зниження рівня суспільних послуг. Іншими країнами, чиї рейтинги різко впали в рейтингу 2019 року, були Нікарагуа, Великобританія, Того, Камерун, Польща, Малі, Ємен, Танзанія, Гондурас і Сполучені Штати.
Але глобальна картина не зовсім безрадісна. Куба і Грузія увійшли в число країн, що найбільш поліпшуються в рейтингу за останнє десятиліття. Маврикій став першою африканською країною, що отримала статус “Дуже стабільної”, в той час як Сінгапур був першою азіатською країною, яка увійшла в категорію “Стійких”, приєднавшись до таких країн, як Нова Зеландія, Швеція та Люксембург.
Рейтинг складається за 12 категоріями змін:
- ситуація з безпекою і заходи поліпшення;
- поведінка керівних еліт;
- соціальна нерівність;
- економічні показники;
- економічна нерівність;
- еміграція;
- легітимність держави;
- громадські послуги;
- права людини і верховенство права;
- демографічний тиск;
- біженці;
- зовнішнє втручання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас